Utbildning                                  Priser
  Körlektion                                    500:-/ 45 min
  Teorikurs                                     720:-
  Riskutbildning del 1                     660:-
  Riskutbildning del 2                    2.100:-
  Handledarkurs                            440:-/ deltagare
  aSTRa webbtester                      350:-
  Körkortsböcker                           500:-

 

 1. Tänk på att söka körkortstillstånd i god tid. Det kan ta upp till 2 veckor.
 2. Trafikverkets avgifter tillkommer.
 3. Återbud till körlektion måste meddelas senast kl 13:00 dagen innan. Utebliven tid debiteras med 320:-

   

Körkortsteori
S7300341Hos oss har du möjlighet att delta på lärarledda teorilektioner samt jobba självständigt med vårat webbbaserade datatest aSTRa webb

De lärarledda teorilektionerna har vi en till två gånger i veckan under totalt 12 tim. Vi startar ca kl 17.15 och avslutar ca kl 18.45 När du deltar i teoriundervisningen använder du vårt bokpaket för att förbereda dig inför varje teoritillfälle.

Du har även möjlighet att själv sitta och jobba med körkortsteorin  i din egen dator. 
Vi använder att program som heter aSTRa webb. I aSTRa svarar du på körkortsfrågor och mäter din kunskap så din lärare ser vad du kan behöva extra hjälp och stöd med. När du uppnått en bra kunskapsnivå så är det dags för teoriprov!


Körlektioner

Dina första körlektioner kör du i Hjo. Här lär du dig att hantera bilen i en lugn trafikmiljö. Därefter så forstätter du med bilkörlektioner i och runt Skövde där du lär dig stadskörning och tillämpar landsvägskörning. Det är också i Skövde du vi bokar ditt körprov. Varje körlektion är 45 minuter lång och kostar 500 kr. Du kan betala kontant eller med kort.
Om du skulle få förhinder och inte kan komma på en bokad körlektion måste du lämna återbud via telefon eller SMS senast 13.00 dagen innan, annars debiterar vi 320 kr.

Det du måste tänka på innan du börjar övningsköra är att du måste ha ett körkortstillstånd. Körkortstillstånder söker du hos transportstyrelse och i ansökan ska finnas en hälsodeklaration samt ett intyg om synprövning. Hälsodeklarationen fyller du i själv och synprövningen gör du hos en optiker. En synprövning brukar kosta ca100 kr och tar bara några minuter.
På transportstyrelsen finns alla blanketter du behöver!


Riskutbildning

Innan du kör upp så måste du deltagit i två riskutbildningar. Riskutbildning del 2 är det som förr kallades för halkörning. På riskutbildningen får du på en halkbana känna hur bilen beter sig när det är halt. Du får också teoretisk undervisning på riskerna med att inte använda bilbälte och vad hastigheten har för betydelse i trafiken.

Riskutbildningen genomför du kanska sent i din utbildning, då den kräver att du kan hantera bilen rutinmässigt och i höga hastigheter. Vi använder halkbanan vid Kinnekulle utanför Götene och det tar ca 6 timmar totalt. Riskutbildningen bokar din lärare åt dig!

Från och med 1 april 2009 tillkom en till obligatorisk riskutbildning del 1. Det är en teoretisk kurs som pågår i 3,5 timmar i trafikskolans lokaler. Kursen innehåller ämnen som berör alkohol, droger, trötthet och riskfyllda beteenden.


Introduktionsutbildning för handledare

För att få övningsköra privat måste både handledare och elev genomföra en introduktionsutbildning. På en sådan utbildning får du som handledare praktiska tips och råd om vad ni ska tänka på när ni övningskör privat. 
Utbildningen tar ca 3,5 timmar. Under fliken "aktuellt" kan du se när nästa utbilsningstillfälle är.
För att delta på introduktionsutbildningen så måste du föranmäla dig. Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få delta på kursen. 
I kursavgiften på 440 kr ingår en handledarbok som innehåller tips och information om hur ni bäste strukturerar upp utbildningen.  Kursintyget är personligt och giltigt i 5 år.


Tänk på att ju fler timmar du övningskör privat, desto säkrare förare blir du när du får ditt körkort.
Du sparar mycket pengar på att kombinera att övningsköra på trafikskola och privat. Handledaren är välkommen att sitta med på körlektionerna då detta är en stor fördel inför den privata övningskörningen!


Kontakta oss så kan vi förklara saker och ting närmare och planera Din

körkortsutbildníng!


Välkommen!

 
RocketTheme Joomla Templates